Annulering cursus revalidatietrainer voetbal 

 

Ivm onvoldoende aanmeldingen gaat de cursus niet door.

 

Voor wie:    sportverzorgers, fysiotherapeuten, trainers en anderen met een basiskennis van blessures en fysiologie.

Na afloop van de cursus heeft de deelnemer een stevige theoretische en praktische basis om geblesseerde spelers op het trainingsveld te begeleiden en in eventuele samenwerking met de fysiotherapeut ze op te trainen tot ze wedstrijdfit zijn en/of minder snel nieuwe blessure zullen krijgen.

  • Kosten:       € 215,-
  • Duur:           6x vrijdag avond, 
  • Deelname:   6 - 18 deelnemers
  • Data:           
  • Locatie:       
  • Inhoud:       Theorie en praktijk 
  • Toetsing:    Geen
  • Certificaat:  Na afloop (er mag maximaal 1 avond gemist worden)

Voor aanmelden: 

Inhoud

Het model ‘de revaboom’

Binnen de cursus wordt er gewerkt met ‘de revaboom’. In dit model zijn de grond motorische eigenschappen; snelheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen verwerkt, welke in de praktijk constant in elkaar overlopen. De verschillende takken van de (revalidatie-)boom zijn opgedeeld in een aantal fasen. De revalidatietraining wordt opgebouwd door per fase de verschillende verschijningsvormen te doorlopen. Afhankelijk van het gewenste eindniveau zal er hoger in de ‘boom’ geklommen worden. De boom kent daardoor een opbouw van laag belastende en eenvoudige tot aan zeer brutale en zwaar belastende trainingsvormen, die uiteindelijk het competitie niveau overstijgen.

Het model ‘de revaboom’ is samengesteld door Ruurd Noordhuis. Vanuit zijn ervaringen en de nieuwste wetenschappelijke en praktijk kennis over training en revalidatie in de (top-) sport en medische wereld. Dit model maakt het mogelijk voor iedere trainer die serieus aandacht aan zijn spelers wil besteden, dit professioneel te doen.

De revaboom is geinspireerd en gedeeltelijk gebasseerd op de Rehaboom® van Toine van de Goolberg. Wil je na deze cursus meer weten over een van de vele aspecten van training, revalidatie en/of preventie is het volgen van een van de cursussen van Toine van de Goolberg dan ook een echte aanrader. 

Docent:

Ruurd Noordhuis. Fysiotherapeut (Fysio-Noord), docent lichamelijke opvoeding, voormalig revalidatietrainer/fysiotherapeut BV Veendam en zelf jarenlang actief voetballer.

Revalidatie-/trainer:

Als je als sportverzorger of fysiotherapeut je kennis van blessures combineert met ‘de revaboom’ is het ook relatief eenvoudig om als revalidatietrainer aan de slag te gaan met geblesseerde spelers. Het stapsgewijs trainen zorgt ervoor dat spelers sneller herstellen. Daarnaast zullen ze minder snel nieuwe blessures krijgen en soms zelfs sterker of sneller zijn wanneer ze eenmaal weer “fit” zijn.

Nieuwe uitdaging:

Naast het tapen en masseren geeft dit een hele nieuwe en uitdagende dimensie aan de inhoud van je taken. Na je behandeltafel- werk kun je ook het trainingspak aantrekken en ga je gewapend met een “ladder”, hoedjes en een stopwatch naar het veld. Want dáár kan een sportverzorger/ revalidatietrainer het verschil maken.

Ben jij ook ambitieus?

Wil je:

·         een geblesseerde speler sneller laten herstellen

·         een fitte speler nog fitter maken

Dit kun je bereiken door de cursus; Revalidatietrainer voetbal te volgen bij Fysio-Noord. Specifiek ontwikkeld voor spelers, revalidatie-/trainers in het voetbal.

Trainen met een veilige en gestructureerde trainingsopbouw is de norm in de huidige (top-)sport en medische wereld.

 

Laatste nieuws

Vanaf vandaag moeten alle verzekeraars de premies bekend hebben gemaakt. DSW was al enkele weken geleden bekend en is slechts licht gestegen qua premie. Dit maakte dat de andere verzekeraars ook niet al te veel konden stijgen. Sommige verzekeraars hebben om dit te compenseren hun vergoedingen verder uitgekleed. Bijvoorbeeld; had je in 2018 nog 18 behandelingen die vergoed werden is dat in 2019 misschien nog slechts 16 behandelingen. Kijk dus niet alleen naar de goedkoopste premie maar ook naar wat ze daarvoor aanbieden. Bijvoorbeeld het aantal behandelingen fysiotherapie. 

Géén contracten meer met sommige zorgverzekeraars. De nieuwe voorwaarden van de verzekeraars zijn bekend en weer blijkt dat elk jaar ons meer voorwaarden worden opgelegt. Om te kunnen blijven doen waar we goed in zijn, moeten we keuze's maken. Wat dit voor u betekend kunt u lezen op: Een afspraak - Verzekering & vergoedingen

Vanaf maandag 30 juli zijn wij in wisselende samenstellingen aanwezig en op vakantie. Overleg even met uw eigen therapeut over de exacte data. Wij wensen iedereen hele fijne dagen tegemoet. 

Na een oneerlijke strijd nemen we afscheid van onze collega

Johan Wiering

Johan was bijna 40 jaar werkzaam als manueeltherapeut in Noordbroek. Velen zullen hem herinneren als vriendelijk, open en iemand die altijd voor iedereen even tijd had.

Namens alle collega's van Fysio-Noord wensen wij zijn familie de kracht toe om dit verlies te verwerken. 

Sytse en Marty, Ruurd, Truida, Ymke, Nikolien en Mark

Het blijkt dat onze nieuwe telefoon de voicemail niet opslaat. Ze konden wel worden ingesproken maar bij het afluisteren was deze leeg. We hebben nu tijdelijke telefoons, waarbij de voicemail wel werkt. Heeft u een bericht achtergelaten, ergens in de afgelopen week hebben we deze dus niet ontvangen. We hopen dat u het nogmaals wilt proberen.

Excuus voor het ongemak.  

Johan is wegens een ernstige ziekte afwezig. 

Zijn werkzaamheden worden tijdelijk waargenomen door Gert Jaap.

(Oud-)patiënten en bekenden worden graag met nadere informatie bij gesproken door collega's. 

Er zijn problemen met onze voicemail. Niet alle berichten zijn door ons terug te luisteren. Hierdoor weten we dan niet dat u geprobeert heeft ons te bereiken. Een bel me terug bericht via deze website is op dit moment een beter alternatief. Excuus voor het ongemak. 

Sinds enige tijd hebben wij problemen met onze bereikbaarheid. Telefonisch zouden we inmiddels weer goed bereikbaar moeten zijn. Hier wordt echter aan gewerkt wat toch zo nu en dan voor hinder zorgt. Ons excuus hiervoor. 

Sytse is terug in de praktijk. De afgelopen weken heeft hij al langzaam werkzaamheden hervat. In de komende weken zal hij langzaam dit weer verder uitbreiden. 

De woensdag houdt Sytse echter voor hem zelf. Hier neemt Nikolien zijn dag waar. 

In de week tussen kerst en oud en nieuw zal de praktijk gesloten zijn. Voor berichten kunt u de voicemail inspreken of ons mailen. Ook kunt u ons via de website berichten. Wij nemen contact met u op zsm in het nieuwe jaar. 

Namens alle medewerkers wensen we u fijne feestdagen en een gezond 2017 

In oktober starten we met een pilot cursus HBF. Dit is een cursus voor collega fysiotherapeuten en gaat over onze visie op het ontstaan van bewegingsproblematiek en de mogelijke oplossingen die ingezet kunnen worden. Meer informatie vind je onder; kenniscentrum/cursus hbf

Komende week (week 24) wordt de laatste stage week van Marloes en Demie-Esmee. Onze samenwerking ging erg prettig en we nemen dan ook met een gemengd gevoel afscheid. Wilt u nog dag zeggen, deze week is uw kans...

Ivm onvoldoende aanmeldingen moeten we helaas de cursus annuleren. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Maandag 16 mei, pinkstermaandag zijn wij gesloten. Wist u dat u via de website een berichtje voor ons kunt achterlaten. Wij bellen u dan terug. 

I.v.m. Hemelvaart zijn wij donderdag 5 mei gesloten. Wist u dat u via onze website een bericht kan achterlaten?

Marloes Bakker loopt op dit moment bij ons stage. Komende zomer zal ze haar opleiding afronden. Tot die tijd doet ze nog werkervaring op in onze praktijk en doet ze een onderzoek naar revalidatie na een nieuwe heup. 

Dit is de laatste week van de stage van Regien. De stage van 10 weken zit er alweer op. Nu nog een periode van een 1/2 jaar die in het teken staat van de laatste stage en de afstudeeropdracht. Namens ons allen wensen we Regien heel veel sterkte en plezier en we hopen dat we haar in de toekomst weer tegen komen. 

Op 2 december 2015 is Ruurd vader geworden van een dochter, Fenne. Moeder, dochter en vader maken het goed. Vanaf 4 januari is Ruurd weer aanwezig in de praktijk.

Tot onze grote spijt kunnen wegens omstandigheden zowel de cursus; Revalidatietraininer voetbal 1, als Allround fysieke trainer 1 niet doorgaan. Gezien de situatie verwachten we wel de cursus in het voorjaar alsnog aan te kunnen bieden. 

Voor vragen kunt u mailen naar info@fysio-noord.nl

 

 

Dit najaar bieden we twee cursussen aan gericht op Fysieke training en Revalidatie training binnen het voetbal. Voor meer info, zie kenniscentrum/ cursus. 

Vanaf deze week hebben we een nieuwe stagiaire in de praktijk. Willem Reijsenbach. Heeft u al kennisgemaakt? 

In de periode van vrijdag 31/7 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 16/8 is Sytse op vakantie. Gedurende deze periode is Ruurd wel aanwezig. 

Onze stagiaires, Leon en Angelique hebben beide met uitstekende cijfers hun stage afgerond. Ook hun afstudeerscriptie die ze in opdracht van ons hebben uitgevoerd is bijna klaar. Komende week zal dan ook hun laatste week bij ons in de praktijk zijn. We wensen Leon en Angelique heel veel succes en we hopen dat ze straks snel een baan mogen vinden. Namens fysio-noord bedanken we hen voor de fijne samenwerking. 

Sinds 18/5 j.l. is Ymke de trotse moeder van haar zoon Bjorn. We wensen Ymke, Arnout en Bjorn een gelukkige tijd tegemoet. En we hopen straks Ymke weer als collega te mogen ontvangen.

Een gezellig open huis/MFC waar we met een aantal partners de samenwerking nog eens goed hebben aangehaald. 

Namens Fysio-Noord wensen wij iedereen een vrolijk Pasen.

Afgelopen zaterdag hebben we op onze praktijk een studiedag georganiseerd voor een aantal collega's. Het was een zeer praktische dag waarbij een patiënt centraal stond. 

Sinds enkele weken wordt ons team versterkt door twee studenten van de opleiding fysiotherapie. Zowel Leon Boer als Angelique Hummel zijn vanaf komende zomer afgestudeerde collega's.

In het nieuwe MFC Noordbroek heeft fysio-noord ook een dependance. Op dit moment zit hier o.a. kinderfysiotherapeut; paulien van den Berg en dietistenpraktijk Klarie Nijenhuis. Zie onder partners voor meer informatie. 

Wist u dat we sinds vorig jaar ook op de maandag- en donderdagmiddag gevestigd zijn in Tynaarlo? Sytse houdt (soms in combinatie met Stel orthopedie) hier zitting. 

 

Sinds dit weekend is onze nieuwe website online.