Verzekering en vergoedingen

Het aantal behandelingen dat vergoed wordt vanuit uw verzekering hangt af van uw aanvullend pakket (AV). Wanneer u deze niet heeft of deze ontoereikend is, zult u van ons een rekening ontvangen. Om niet voor onverwachte kosten komen te staan, adviseren we u dit goed te controleren. 

We hebben in 2018 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. In 2019 gaat dit veranderen. 

U kunt in uw verzekeringspapieren terugvinden hoeveel behandelingen er door uw verzekering worden vergoedt of voor welk bedrag u verzekerd bent. Ook op de website van uw verzekeraar wordt dit per pakket aangegeven.

De onderstaande tarieven gelden voor 2018, indien u niet aanvullend verzekerd. In 2019 geld dit ook als u bij een verzekering zit, waarmee wij geen contract hebben afgesloten.

Onder de tarieven vindt u informatie over onze contracten met zorgverzekeraars in 2019

Tarieven 

  Tijdsduur (min.)
  2018 2019 ca.
1e behandeling      
Screening intake en onderzoek € 35,- € 37,50  
Intake en onderzoek na verwijzing € 35,- € 37,50  
+ aansluitende behandeling    € 35,- € 37,50 45
       
Aansluitende of volgende behandeling      
Behandeling fysiotherapie € 35,- € 37,50 45
Behandeling Oedeemtherapie € 50,- € 52,50 45
Behandeling Shockwave € 35,- € 37,50  
Behandeling redcord € 35,- € 37,50  
       
Toeslag      
Aan huis (behandeling): € +10,- € +10,-  
Inrichting (behandeling): € + 5,- € +5,-  
       
Overig      
Eenmalig onderzoek (2e opinion)* € 50,-  € 52,50 60
Verslaglegging aan derden* € 40,- € 40,-  
Niet nagekomen afspraak* 75% van tarief  75% van tarief  
* Voor rekening van de patient      

 

Belangrijke informatie voor 2019

Contracten met zorgverzekeraars
 

Voor 2019 sluiten wij niet meer met alle zorgverzekeringen een contract af.

Zoals u waarschijnlijk in het nieuws heeft meegekregen, is er een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten, ea.) die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan.

Wat is de reden van de actie?

Zorgverleners krijgen ieder jaar van de verzekeringen contracten aangeboden. Hierin worden voorwaarden gesteld waaraan wij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract.

In toenemende mate (en dit wordt ieder jaar erger) eisen de zorgverzekeraars meer van ons als zorgverlener.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • We worden geacht onder een (niet na te rekenen) landelijk gemiddelde te blijven per indicatie (de zogenaamde Behandel Index)
  • We worden geacht iedere patiënt een klanttevredenheidsenquête aan te bieden en worden ook verantwoordelijk gesteld dat een bepaald percentage hiervan ingevuld wordt. 

Er zijn vervolgens financiële sancties wanneer je aan één van de verplichtingen niet voldoet.

Daarnaast is de vergoeding die wij voor een behandeling van de verzekeraar ontvangen al jaren niet geïndexeerd en blijft die ver onder de kostprijs. Deze ligt vanuit de zorgverzekeraars op of onder de € 30,- 

Zowel onze praktijk als in toenemende mate praktijken in het gehele land, willen de kwaliteit juist hoog houden zoals u van ons gewend bent. En met de regels en voorwaarden van de zorgverzekeraars komt dit ernstig in het gedrang. We willen ons met uw behandeling bezighouden en niet met overbodige administratieve lasten. Er is wat ons betreft een grens bereikt.

Dit betekent dat we voor 2019 kritisch gekeken hebben naar de inhoud van de contracten en zijn tot de conclusie gekomen dat we het komende jaar slechts sommige contracten zullen tekenen. Deze zorgverzekeraars hebben weinig of geen aanvullende eisen anders dan wat onze beroepsgroep, onszelf als verplichting heeft opgelegd, echter is ook bij hen de vergoeding ons inziens te laag.

In het onderstaande overzicht ziet u welke contracten we nog wel hebben en welke niet.

Voor 2019 hebben we WEL een contract met:

DSW

Inclusief: Stad Holland, InTwente

ASR

Inclusief: Ditzo en De Amersfoortse   Aangepast

ONVZ

Inclusie: PNO zorg en VVAA

Menzis

Inclusief: Anderzorg, PMA, Azivo en Hema

 

Voor 2019 hebben we NIET een contract met:

Achmea

Inclusief: Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Avéro Achmea, Interpolis, Prolife, Kiemer, OZF, ZieZo, Ik! en YouCare.nu

VGZ    

Inclusief: VGZ, Univé, Zekur.nl, Bewuzt, IZZ, IZA, umc, de Goudse, United Consumers, Iza cura, aevitae, IAK

Caresq

Inclusief: Promovendum, National Academic en Besured

CZ

Inclusief: CZdirect.nl, OHRA, Delta Lloyd

Eno

Inclusief: Salland, Hollandzorg en Salland ZorgDirect

Z&Z

 

Mocht uw zorgverzekering niet in deze lijst voorkomen, vraagt u dan aan één van ons wat het beleid voor 2019 zal zijn.

Consequenties voor u als cliënt:

Bij de zorgverzekeraars waar wij WEL een contract mee hebben gesloten hoeft u niets te doen. Wij declareren rechtstreeks bij uw verzekering.

  • Wanneer uw verzekering in de lijst van “NIET een contract” staat krijgt u zelf de nota.
  • Wanneer u een naturapolis heeft krijgt u van uw verzekering ongeveer 70% van het zogenaamde marktconforme tarief (is +/- 29,- €).
  • Wanneer u een restitutiepolis heeft krijgt u het marktconforme tarief vergoed. Dit is dus niet gelijk aan het tarief van Fysio-noord.

 

Voorbeeld:

U bent verzekerd bij Univé. Univé is een onderdeel van VGZ. Wij hebben geen contract met VGZ, maar u wilt vanwege persoonlijke redenen niet weg bij VGZ. Dan kunt u in plaats van een naturapolis kiezen voor een restitutiepolis. Hier betaalt u iets meer voor en betekent dat u ook bij ongecontracteerde zorgverleners terecht kunt en daar een eerlijke vergoeding voor terug krijgt. Informeert u bij uw verzekering over de kosten van deze restitutiepolis.

 

Laatste nieuws

Door een mindere bezetting en omstandigheden in de privesfeer zijn wij als praktijk slechter bereikbaar. Dit geld zowel voor telefonische bereikbaarheid als de mogelijkheid om behandeld te worden. We werken daarom op dit moment ook met een wachtlijst. Wilt u contact, dan kunt u iets inspreken op de voicemail of u stuurt een mailtje. Wij proberen zo snel mogelijk contact met u op te nemen. 

Excuses voor het ongemak. 

De storing van de telefoon lijkt opgelost. Kunt u toch geen contact krijgen, dan kunt u een berichtje achterlaten in de voicemail of via de buttun "bel me terug" of " digitaal aanmelden". Bedankt voor uw medewerking. 

Storing telefoon!

Wegens een technische storing zijn we vandaag niet bereikbaar (4-febr.) We werken er aan om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Wilt u toch graag contact dan kunt u via de button "bel met terug" of "digitaal aanmelden" contact met ons vinden. Een mail naar info@fysio-noord.nl zullen we vandaag ook extra goed in de gaten houden. 

Excuses voor het ongemak.

Wij hebben met een aantal verzekeringen geen contract meer. Dat houdt in dat u in sommige gevallen zelf de rekening gaat krijgen. Meer informatie vindt u op op de pagina "een afspraak" - "verzekering en vergoedingen"

Vanaf vandaag moeten alle verzekeraars de premies bekend hebben gemaakt. DSW was al enkele weken geleden bekend en is slechts licht gestegen qua premie. Dit maakte dat de andere verzekeraars ook niet al te veel konden stijgen. Sommige verzekeraars hebben om dit te compenseren hun vergoedingen verder uitgekleed. Bijvoorbeeld; had je in 2018 nog 18 behandelingen die vergoed werden is dat in 2019 misschien nog slechts 16 behandelingen. Kijk dus niet alleen naar de goedkoopste premie maar ook naar wat ze daarvoor aanbieden. Bijvoorbeeld het aantal behandelingen fysiotherapie. 

Géén contracten meer met sommige zorgverzekeraars. De nieuwe voorwaarden van de verzekeraars zijn bekend en weer blijkt dat elk jaar ons meer voorwaarden worden opgelegt. Om te kunnen blijven doen waar we goed in zijn, moeten we keuze's maken. Wat dit voor u betekend kunt u lezen op: Een afspraak - Verzekering & vergoedingen

Vanaf maandag 30 juli zijn wij in wisselende samenstellingen aanwezig en op vakantie. Overleg even met uw eigen therapeut over de exacte data. Wij wensen iedereen hele fijne dagen tegemoet. 

Na een oneerlijke strijd nemen we afscheid van onze collega

Johan Wiering

Johan was bijna 40 jaar werkzaam als manueeltherapeut in Noordbroek. Velen zullen hem herinneren als vriendelijk, open en iemand die altijd voor iedereen even tijd had.

Namens alle collega's van Fysio-Noord wensen wij zijn familie de kracht toe om dit verlies te verwerken. 

Sytse en Marty, Ruurd, Truida, Ymke, Nikolien en Mark

Het blijkt dat onze nieuwe telefoon de voicemail niet opslaat. Ze konden wel worden ingesproken maar bij het afluisteren was deze leeg. We hebben nu tijdelijke telefoons, waarbij de voicemail wel werkt. Heeft u een bericht achtergelaten, ergens in de afgelopen week hebben we deze dus niet ontvangen. We hopen dat u het nogmaals wilt proberen.

Excuus voor het ongemak.  

Johan is wegens een ernstige ziekte afwezig. 

Zijn werkzaamheden worden tijdelijk waargenomen door Gert Jaap.

(Oud-)patiënten en bekenden worden graag met nadere informatie bij gesproken door collega's. 

Er zijn problemen met onze voicemail. Niet alle berichten zijn door ons terug te luisteren. Hierdoor weten we dan niet dat u geprobeert heeft ons te bereiken. Een bel me terug bericht via deze website is op dit moment een beter alternatief. Excuus voor het ongemak. 

Sinds enige tijd hebben wij problemen met onze bereikbaarheid. Telefonisch zouden we inmiddels weer goed bereikbaar moeten zijn. Hier wordt echter aan gewerkt wat toch zo nu en dan voor hinder zorgt. Ons excuus hiervoor. 

Sytse is terug in de praktijk. De afgelopen weken heeft hij al langzaam werkzaamheden hervat. In de komende weken zal hij langzaam dit weer verder uitbreiden. 

De woensdag houdt Sytse echter voor hem zelf. Hier neemt Nikolien zijn dag waar. 

In de week tussen kerst en oud en nieuw zal de praktijk gesloten zijn. Voor berichten kunt u de voicemail inspreken of ons mailen. Ook kunt u ons via de website berichten. Wij nemen contact met u op zsm in het nieuwe jaar. 

Namens alle medewerkers wensen we u fijne feestdagen en een gezond 2017 

In oktober starten we met een pilot cursus HBF. Dit is een cursus voor collega fysiotherapeuten en gaat over onze visie op het ontstaan van bewegingsproblematiek en de mogelijke oplossingen die ingezet kunnen worden. Meer informatie vind je onder; kenniscentrum/cursus hbf

Komende week (week 24) wordt de laatste stage week van Marloes en Demie-Esmee. Onze samenwerking ging erg prettig en we nemen dan ook met een gemengd gevoel afscheid. Wilt u nog dag zeggen, deze week is uw kans...

Ivm onvoldoende aanmeldingen moeten we helaas de cursus annuleren. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Maandag 16 mei, pinkstermaandag zijn wij gesloten. Wist u dat u via de website een berichtje voor ons kunt achterlaten. Wij bellen u dan terug. 

I.v.m. Hemelvaart zijn wij donderdag 5 mei gesloten. Wist u dat u via onze website een bericht kan achterlaten?

Marloes Bakker loopt op dit moment bij ons stage. Komende zomer zal ze haar opleiding afronden. Tot die tijd doet ze nog werkervaring op in onze praktijk en doet ze een onderzoek naar revalidatie na een nieuwe heup. 

Dit is de laatste week van de stage van Regien. De stage van 10 weken zit er alweer op. Nu nog een periode van een 1/2 jaar die in het teken staat van de laatste stage en de afstudeeropdracht. Namens ons allen wensen we Regien heel veel sterkte en plezier en we hopen dat we haar in de toekomst weer tegen komen. 

Op 2 december 2015 is Ruurd vader geworden van een dochter, Fenne. Moeder, dochter en vader maken het goed. Vanaf 4 januari is Ruurd weer aanwezig in de praktijk.

Tot onze grote spijt kunnen wegens omstandigheden zowel de cursus; Revalidatietraininer voetbal 1, als Allround fysieke trainer 1 niet doorgaan. Gezien de situatie verwachten we wel de cursus in het voorjaar alsnog aan te kunnen bieden. 

Voor vragen kunt u mailen naar info@fysio-noord.nl

 

 

Dit najaar bieden we twee cursussen aan gericht op Fysieke training en Revalidatie training binnen het voetbal. Voor meer info, zie kenniscentrum/ cursus. 

Vanaf deze week hebben we een nieuwe stagiaire in de praktijk. Willem Reijsenbach. Heeft u al kennisgemaakt? 

In de periode van vrijdag 31/7 vanaf 12.00 uur tot en met zondag 16/8 is Sytse op vakantie. Gedurende deze periode is Ruurd wel aanwezig. 

Onze stagiaires, Leon en Angelique hebben beide met uitstekende cijfers hun stage afgerond. Ook hun afstudeerscriptie die ze in opdracht van ons hebben uitgevoerd is bijna klaar. Komende week zal dan ook hun laatste week bij ons in de praktijk zijn. We wensen Leon en Angelique heel veel succes en we hopen dat ze straks snel een baan mogen vinden. Namens fysio-noord bedanken we hen voor de fijne samenwerking. 

Sinds 18/5 j.l. is Ymke de trotse moeder van haar zoon Bjorn. We wensen Ymke, Arnout en Bjorn een gelukkige tijd tegemoet. En we hopen straks Ymke weer als collega te mogen ontvangen.

Een gezellig open huis/MFC waar we met een aantal partners de samenwerking nog eens goed hebben aangehaald. 

Namens Fysio-Noord wensen wij iedereen een vrolijk Pasen.

Afgelopen zaterdag hebben we op onze praktijk een studiedag georganiseerd voor een aantal collega's. Het was een zeer praktische dag waarbij een patiënt centraal stond. 

Sinds enkele weken wordt ons team versterkt door twee studenten van de opleiding fysiotherapie. Zowel Leon Boer als Angelique Hummel zijn vanaf komende zomer afgestudeerde collega's.

In het nieuwe MFC Noordbroek heeft fysio-noord ook een dependance. Op dit moment zit hier o.a. kinderfysiotherapeut; paulien van den Berg en dietistenpraktijk Klarie Nijenhuis. Zie onder partners voor meer informatie. 

Wist u dat we sinds vorig jaar ook op de maandag- en donderdagmiddag gevestigd zijn in Tynaarlo? Sytse houdt (soms in combinatie met Stel orthopedie) hier zitting. 

 

Sinds dit weekend is onze nieuwe website online.